luni, 13 noiembrie 2017

De ce au blugii acest buzunar mic ?

De ce au blugii acest buzunar mic? Sigur te-ai intrebat macar o data in viata.

Macar o data in viata te-ai intrebat asta, dar nimeni nu ti-a raspuns pana acum! De ce au blugii acel buzunar mic din fata.
Aproape toata lumea a purtat cel putin o data in viata blugi, insa, cel mai probabil, aproape nimeni nu stie de ce au acel buzunar mic din dreapta, numit in termeni de specialitate „al cincilea buzunar”.
Atat cei femeiesti, cat si ce barbatesti, blugii au un buzunar mic lipit de buzunarul mare din partea dreapta. Care sa fie insa explicatie acestei „anomalii”?
Ei bine, unii spun ca acolo se depoziteaza maruntisul, altii il folosesc ca loc pentru bricheta sau pentru ascunsul de neveste a banilor de baut. Explicatia este insa cu totul alta si putini o cunosc.
Primii blugi au aparut in 1853 si au fost creati de Levi Straus special pentru clasa de jos. Mai exact, pentru mineri, avand un material dur si rezistent. Buzunarele erau foarte largi si erau folositi pentru a depozita diverse lucruri mari. Iar buzunarul mic avea o intrebuintare cat se poate de logica. Ei bine, minerii puneau acolo pepitele de aur pe care le gaseasu, pentru a nu le pierde in buzunarele mari.
In 1905, cand blugii au devenit un trend in Statele Unite ale Americii – in randul populatiei din toate clasele sociale – buzunarul mic a primit o noua intrebuintare – cea de depozitate a ceasului de buzunar cu lant de argint sau de aur.
Voi la ce folositi acest buzunar mic de la pantaloni?
61751203

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ce au blugii acest buzunar mic ?

De ce au blugii acest buzunar mic? Sigur te-ai intrebat macar o data in viata. Macar o data in viata te-ai intrebat asta, dar nimeni n...